Şifremi Unuttum
Yeni Üye
Giriş
Ana Sayfa
|
Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu
|
Tanı, Takip ve Tedavi
|
Dermatolojik Uygulamalar
Medikal (Tıbbi) İşlemler
Kozmetik İşlemler
|
Cihazlar
|
Güncel Yazılar
|
Basında Biz
|
İletişim
Güncel Yazılar
Diğer Yazılar
Cilt Gençleştirme, leke, iz ve çatlak tedavisinde fraksiyonel lazer tedavisi
Devamı >>
Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi
Devamı >>
Bölgesel aşırı terleme (hiperhidroz) tedavisinde botoks tedavisi
Devamı >>
Tehlikeli BenlerinTakibi ve Dermatoskopi
Benler kanser yapabiliyor!
Vücuttaki tüm benler tehlikeli olmasa da özellikle sürekli tahriş olan, kemer ve sütyen hizasına denk gelen, ayak tabanında , avuç içinde ve cinsel bölgelerde bulunan benlere dikkat etmek gerekiyor.
Doğuştan gelen benler sonradan olanlara göre daha risklidir.
Elliden fazla beni olanlar, çocukluk döneminde ağır güneş yanıkları geçirenler, aile bireylerinde melanom olanlar ile açık tenli, renkli gözlü kişilerin benlerini düzenli aralıklarla takip ettirmeleri gereklidir.
Devamı >>
Tırnak batması tedavisinde fenolle matriks koterizasyonu
Devamı >>
Deri Yaşlanması Engelllenemez ancak Geciktirilebilir Bir Süreçtir!
Yaşlanmayı durdurmak imkansızdır ancak cildin erken yaşlanmasına neden olan etkenlerin bilinmesi halinde süreci geciktirmek mümkündür. Derimizi erken yaşlandıran etkenler sigara, alkol, genetik yatkınlık, güneşe maruz kalma, yetersiz beslenme, stres, uykusuzluk ve soğuk olarak sıralanabilir.
Devamı >>
Güneş Yüzünü Göstermeye Başladı!
Yaz aylarında güneşin zararlı etkilerinden cildimizi nasıl koruyabiliriz?
Devamı >>
Sonbahar geldi, şimdi Peeling (Soyma Tedavisi)Zamanı!
Hem kadın hem de erkekler paleolitik çağdan beri süslenmeye ve güzelleşmeye çalışmışlardır. Eski Mısır uygarlığı zamanından beri deriyi yenilemek amacıyla peeling ( soyma işlemi) yönteminden faydalanılmıştır. Peeling sadece kozmetik değil, aynı zamanda tıbbi bir tedavi yaklaşımıdır.
Peeling Nasıl Etkili Olur?
Kimyasal soyma işlemi, derinin yıpranmış tabakasının soyulmasını ve dökülmesini sağlayarak, zemindeki daha sağlıklı ve daha canlı tabakanın ortaya çıkarılması işlemidir. Sonuç ise daha canlı, daha taze, daha gergin ve düzgün bir cilttir. Soyma işlemi, özel kimyasal solüsyonların cilde sürülmesi şeklinde uygulanır. Bu solüsyonlar, cilt üzerine sürüldüklerinde deri yüzeyine hafif bir yanık oluşturur, derinin en yüzeysel tabakasındaki hücreler arası bağları zayıflatır ve bu şekilde hücrelerin dökülmesini sağlayarak etkisini gösterir. Yüzeyel tabakadaki hücrelerin dökülmesi, yeni deri hücrelerinin yapımını hızlandırır ve cilt yüzeyi daha taze hücreler ile kaplanmış olur.
Peeling Nasıl Uygulanır?
Kimyasal soyma amacıyla değişik kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Kullanılan maddeye göre yüzeyel, orta ve derin soyma yapılabilmektedir. Bu tedavi başta yüz bölgesi olmak üzere vücudun her bölgesine uygulanabilir. Son derece güvenli ve kolaydır. Hastanın problemine bağlı olarak tekrarlayan seanslar gerektirir. Hastalar hiçbir sıkıntı yaşamadan günlük aktivitelerine dönerler.
Kimyasal peeling genel olarak akne, lekelenme, yaşlanmayı geciktirme ve iz tedavisi gibi deri problemlerinin tedavisinde veya tedaviye yardımcı olarak kullanılmaktadır. Soyma işlemi, ofis ortamında yapılan, 5-10 dakikalık bir işlemdir. 2-4 haftalık aralar ile tekrarlanmalıdır. Soyma etkilerinin cilt üzerinde fark edilebilmesi için en az 6-8 seans uygulanmalıdır.
Yan Etkileri nelerdir?
İşlem sırasında hafif yanma, kızarıklık olabilir ancak bu durum geçicidir. Tedaviden sonra da kısa zamanda geçen kızarıklık, pullanma olabilir. Tedavi sonrası enfeksiyon, skar (nedbe dokusu) oluşma riski ise yok denecek kadar azdır. Soyma uygulaması sonrası cildin tahrişten ve güneşten korunması çok önemlidir. Yaz aylarında peeling işleminden kaçınmak gereklidir.Kimyasal soyma işlemi sonrası kişiler normal aktivitelerine devam ederler. Gebelerde ve uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olanlarda, soyma işlemi uygun değildir.
Sonuç olarak bu tedavi uzman kişiler tarafından uygulandığında çok etkili ve güvenlidir. Son yıllarda leke tedavisinde tek bir seans uygulanan soyucu ürünler başarıyla kullanılmaktadır.