Tırnak batması tedavisinde fenolle matriks koterizasyonu
 
Tırnak batması nedir?
Tırnak yatağı ile tırnak arasında  doğuştan varolan uyumsuzluk nedeniyle özellikle ayak baş parmak tırnakları olmak üzere batık oluşabilir.
Uygunsuz ayakkabı seçimi ve yanlış tırnak kesimleri ise bu problemi daha da belirgin hale getirebilir. Batık aynı tırnakta bazen tek bazen de çift taraflı olabilir.
 
Genel Önlemler
Tırnak batmasına eğilimi olanların tırnaklarını mümkün olduğunca uzun tutmaları ve düz kesmeleri gereklidir. Ayakkabı seçerken ayağı sıkmayan, küt uçlu ayakkabıların seçilmesi daha uygun olacaktır.
 
Tedavide yaygın olarak yapılan yanlışlar
Malesef ülkemizde tırnak batmasının tedavisinde halkımız yaygın olarak  kuaförlere başvurmaktadır. Ancak doktor olmayan kişilerce bilinçsizce yapılan bu uygulamalar hem tırnak probleminin tam olarak iyileşmemesine  hem de iltihaplanmalara yol açmaktadır. Unutmayalım ki ehil ellerde yapılmayan  bu tür işlemler kalıcı tırnak bozuklukları ile de sonuçlanabilir. Tırnak  batmasında tedavide en yaygın yanlış yaklaşım tırnağın tamamen çekilmesidir. Bu tedavi bir ayak tırnağı yaklaşık olarak sekiz ayda yeniden büyüyeceği için ancak bu süre içerisinde bir rahatlama yaratacaktır. Oysa tırnak yeniden büyüdüğünde batmaya neden olan problem hala devam ettiği için kaçınılmaz olarak tırnak batması tekrarlayacaktır.
 
Fenolle matriks koterizasyonu nedir?
Genel önlemlere uyulmasına rağmen tekrarlayan tırnak batması problemi olanlarda ağızdan antibiyotik tedavisi eşliğinde tırnak  bozuklukları ve tırnak batması tedavisinde tırnağın ya tamamen çıkarılması ya da kısmen çıkarılarak tırnak matriksinin (tırnağı doğuran tabaka) fenol ile tahrip edilmesi işlemleridir. Fenolizasyon tedavisinde genellikle sadece tırnağın batan kısmı keserek çıkarılır ve tırnağı doğuran tabaka(matriks) tırnağın yeniden büyüyüp batmaması için tahrip edilir. 
 
Fenolle matriks koterizasyonu işlemi nasıl gerçekleştirilir?
Bu işlem için poliklinik şartlarında hastaya yarım saatlik bir süre ayırılması yeterlidir. Bölgenin tıbbi temizliği sağlandıktan sonra önce bölgesel anestezi yapılır. Sonra tırnağın et içindeki kısımlarını çıkardıktan sonra batık kısımdaki tırnağı doğuran tabaka pamuk uçlu bir çubuktan faydalanılarak%88.8 feno ile tahrip edilir. İşlem sonrasında ağızdan antibiyotik kullanılır ve yaklaşık bir hafta süre ile iki günde bir pansuman tedavisi yapılır.
Bu yöntemle tırnak batıklarının tekrar etmesi çok nadirdir. Ancak nadiren işlem yapılan bölgede ağrı, kanama, enfeksiyon ve uygulanan anestezik maddeye bağlı allerjik reaksiyonlar görülebilir.
 
Sonbahar geldi, şimdi Peeling (Soyma Tedavisi)Zamanı!
 Peeling sadece kozmetik değil, aynı zamanda tıbbi bir Tedavi ! devamı >>

Cilt Gençleştirme, leke, iz ve çatlak tedavisinde fraksiyonel lazer tedavisi

Lazerle Tırnak Mantarı Tedavisi

Bölgesel aşırı terleme (hiperhidroz) tedavisinde botoks tedavisi

Tehlikeli BenlerinTakibi ve Dermatoskopi
Benler kanser yapabiliyor! Vücuttaki tüm benler tehlikeli olmasa da özellikle sürekli tahriş olan, kemer ve sütyen hizasına denk gelen, ayak tabanında , avuç içinde ve cinsel bölgelerde bulunan benlere dikkat etmek gerekiyor. Doğuştan gelen benler sonradan olanlara göre daha risklidir. Elliden fazla beni olanlar, çocukluk döneminde ağır güneş yanıkları geçirenler, aile bireylerinde melanom olanlar ile açık tenli, renkli gözlü kişilerin benlerini düzenli aralıklarla takip ettirmeleri gereklidir. devamı >>